Tevreden kopers

Tevreden kopers

“We zijn écht gevallen voor de grote open ruimte op de bovenste verdieping.”

- Casper

“In MOODZ zit je tegen de binnenstad aan, maar niet in de drukte.’’

Casper

“In MOODZ zit je tegen de binnenstad aan, maar niet in de drukte.’’

- Casper

Van 20 vierkante meter in een studentenhuis naar 85 vierkante meter in een huurhuis aan de Schiekade en naar 115 vierkante meter in een koophuis aan de Almondestraat.

“We willen er natuurlijk wel op vooruit gaan. En het is maar twee straten verderop. We voelen ons thuis in deze buurt, hebben hier ons sociaal leven opgebouwd en ik loop zo naar mijn werk”, vertelt Casper (33). Casper werkt bij de Gemeente Rotterdam en zijn vrouw Danielle (29) is docent op een MBO.

Extra Casper

‘’De straat zelf is autoluw. We zijn écht gevallen voor de grote open ruimte op de bovenste verdieping. We houden allebei van koken en nodigen graag vrienden uit voor een dinertje. Hier hebben we de ruimte voor een mooi kookeiland. Met ramen aan drie zijden is het ook heel licht en je loopt zo het dakterras op. Daar komt op zeker een BBQ én een kruidentuin. Kun je terwijl je staat te koken even verse kruiden plukken. Beneden hebben we drie kamers. Een eigen werkkamer voor als ik thuis werk en een extra kamer voor, wie weet, gezinsuitbreiding op termijn. Helemaal luxe is de vloerverwarming en vloerkoeling. En we zijn bijna energieneutraal met zonnepanelen, een warmte-terug-win-systeem en alles is goed geïsoleerd. Waar we ons het meest op verheugen? Dat het huis helemaal van onszelf is en we het helemaal van onszelf kunnen maken. We staan aan het begin van iets nieuws. We vinden het ook leuk de hele ontwikkeling van ZOHO mee te maken. We hebben er heel veel zin in. Vanuit onze woonkamer kunnen we de bouw bijna volgen”, lacht Casper.

TIP!

TIP1

TIP!

“Restaurant Tosca aan de 1e Pijnackerstraat! Daar wil ik al heel lang gaan eten, maar telkens gaat mijn vrouw er met iemand anders eten. Schijnt heerlijk te zijn, zegt ze!”

- Casper

"Een spannend nieuw gebied in ontwikkeling!"

Cynthia

"Een spannend nieuw gebied in ontwikkeling!"

- Cynthia

“Ik kijk hier al jaren naar uit. En zodra het kon, heb ik mij direct ingeschreven voor een woning in MOODZ. Ik was de eerste!”, lacht Cynthia (45). Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze was ingeloot voor de hoekwoning rechts-boven. “Ik heb gekozen voor een bovenwoning met een dakterras. Ik heb helaas absoluut geen groene vingers. Bij mij gaat zelfs een vetplant nog dood. Liever dus kijkgroen en bij MOODZ is het groen ‘geregeld’.”

Extra Cynthia

Cynthia woont samen met Wolfgang, haar Britse korthaar met bruine ogen. Ze gaan van 65m2 naar 112m2. Van een gelijkvloers, gehorig gemeentelijk monument in de Pannenkoekstraat naar goed geïsoleerde nieuwbouwwoning met twee verdiepingen in de Almondestraat. “Een echt huis met een trap! En alles nieuw! Dat voelt opeens heel volwassen! (lacht) Ik kan het helemaal inrichten zoals ik dat wil. Binnenkort ga ik de keuken uitzoeken. Van één kamer maak ik een walk-in closet bij mijn slaapkamer. Het huis is licht en op het dakterras heb ik veel zon, want er staan geen hoge gebouwen eromheen. Ik werk geregeld thuis en zie mezelf al buiten op het dakterras zitten met mijn laptop. Ik heb er nu al zin in! Wonen in de stad vind ik heerlijk. Ik heb de ontwikkeling meegemaakt van de Pannenkoekstraat naar de hippe straat die het nu is. Spannend om dat opnieuw mee te maken in het Zomerhofkwartier. Wat gebeurt er allemaal? Wat voor mensen komen er wonen? Ik kan mij ook enorm verheugen op het verhoogde Hofbogenpark over het spoor. En mijn auto gaat de deur uit. Er staan namelijk drie deelauto’s voor de deur! Ook wel charmant, toch?”

TIP!

TIP2

TIP!

“Gare du Nord! Letterlijk om de hoek. Een bio vegan bistro met plant based food in een oude treinwagon. Leuke plek om lekker buiten op het terras te zitten.”

- Cynthia

‘’We kiezen voor de voordelen van een benedenwoning.”

Diana

‘’We kiezen voor de voordelen van een benedenwoning.”

- Diana

“He, kijk nou! Dat is hier vlakbij!” Diana (48) en haar man (48) waren helemaal niet op zoek naar een huis. Tot ze ontdekten hoe lastig het is om hun jaren tachtig huis te verduurzamen. “We willen zeker niet weg uit de buurt”, vertelt Diana.

Je hebt hier alles. Het centrum. De oogstmarkt op het Noordplein. Leuke restaurantjes, koffietentjes en adresjes aan de Zwaanshals en de Noordsingel. Onze zoon (18) volgt de koksopleiding hierachter op het Zadkine. Ik loop naar mijn werk in het Erasmus MC en mijn man werkt veel vanuit huis. Nu nog vanaf de bank in de woonkamer, maar straks vanuit zijn eigen werkkamer. We kiezen voor de voordelen van een benedenwoning: drie slaapkamers, de optie van een uitbouw van anderhalve meter aan de tuinkant en een tweede toilet boven. Verder spreekt de indeling ons aan. De eetkamer en de woonkamer zijn gescheiden door de keuken in het midden. Dan heb je toch je eigen plekje als ik bijvoorbeeld een vriendin op bezoek heb. Verder ben ik ook een beneden-mens. 

Ik vind het fijn dat je zo naar buiten loopt. Ook makkelijk voor het bezorgen van pakjes of maaltijden. Nu moeten ze altijd zoeken. En de eerste anderhalve meter voor de deur is officieel niet van ons, maar zo voelt het wel. We mogen het gezellig maken met een zitje en een geveltuin. Lijkt mij heerlijk om daar koffie te drinken in het zonnetje. Hier leven we meer buiten. En dan leer je ook je buren beter kennen. De achtertuin wordt een fijne loungeplek om lekker te borrelen en buiten te eten. En verduurzamen is wel het laatste waar we ons druk over maken. De woningen van MOODZ zijn super duurzaam en zeer energiezuinig. We doen wel de auto weg. We hebben hem eigenlijk niet nodig. Het station is dichtbij en het scheelt aanzienlijk in de kosten als we de deelauto voor de deur gebruiken. We vinden het leuk de woning helemaal naar ons zin te maken. En alles is nieuw! En het mooie is: er zit een heel plan aan vast met Zomerhofkwartier en het verhoogde Hofbogenpark. Echt wel iets om naar uit te kijken.”

TIP!

TIP!

“LOEVetDIE! Dat is zo’n leuke, authentieke Franse bistro aan de Zwaanshals met Franse muziek, Franse klassiekers op het menu, heerlijke wijn en zomers gezellig op het terras. A table!”

- Diana

TIP3

Tevreden kopers