Verkoop

Verkoop

How to get in MOODZ?
De verkoop van MOODZ is gestart! Je kunt je nu dus inschrijven op je favoriete bouwnummers. Wil je weten hoe het proces om een woning te kopen verloopt, loop dan nog even door het stappenplan. Daarin zie je heel overzichtelijk wat je wanneer kunt verwachten en wanneer je zelf actie moet ondernemen. Bijvoorbeeld voor het regelen van de financiën!

Financieel Advies van A tot Thuis

Financieel Advies van A tot Thuis

Een huis kopen doe je niet elke dag en is waarschijnlijk de grootste uitgave in je leven. Fijn als iemand je in begrijpelijke taal door het hele proces loodst van A tot Thuis. We gaan graag persoonlijk met je in gesprek om een goed beeld te krijgen van je situatie, ideeën en wensen. Zo krijg je persoonlijk advies op maat! Je bent welkom bij Vaes Finance op kantoor in Rotterdam of Spijkenisse. Maar mocht het beter schikken, dan komen we ook bij jou thuis, overdag, ‘s avonds of in het weekend.

Vaes Finance is een onafhankelijke adviseur die uit ruim 25 geldverstrekkers de beste voorwaarden en rentes selecteert. De markt verandert voortdurend, net als de regels, rentes en condities. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal met de meest gunstigste rente en laagste maandlasten.

Meer mogelijk maken

Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je je huidige lage rente meeverhuizen. Of meer lenen en extra hypotheekrentekorting ontvangen omdat je een energiezuinig huis koopt. Misschien wil je graag het meerwerk voor 100% meefinancieren. Of de hypotheeklasten tijdens de bouw meefinancieren. Zo voorkom je dubbele lasten en kun je tot de oplevering makkelijk in je huidige woning blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden is het zelfs nog mogelijk een aflosvrije hypotheek te krijgen. Dan geniet je van extra lage maandlasten. Ook goed om te weten is dat je de overwaarde van je huidige koopwoning tijdelijk kunt financieren. Dit noemen ze een overbruggingshypotheek.

Bij verkoop van de woning wordt deze overbruggingshypotheek in één keer afgelost door de notaris. En omdat je hierdoor in een lagere risicoklasse valt, profiteer je direct van een lagere rente. Dan zijn er ook nog speciale regelingen voor starters. Tot slot kunnen we de maandlasten zo laag mogelijk houden door slim om te gaan met de rentevast periodes van variabel, vijf en tien jaar in combinatie met een deel aflosvrij. 

10 X voordeliger
met Vaes Finance

10 X voordeliger
met Vaes Finance

  1. Ontvang extra rentekorting bij de aankoop van een energiezuinige woning.
  2. Neem je huidige lage hypotheekrente mee naar je nieuwe woning.
  3. Financier meerwerk van onder andere keuken, badkamer en vloeren voor 100% mee.
  4. Voorkom dubbele lasten en financier de hypotheeklasten tijdens de bouw mee.
  5. Blijf wonen in je huidige koopwoning en financier de overwaarde tijdelijk mee.
  6. Een hogere hypotheek vanwege een energiezuinige woning.
  7. Kies voor lagere maandlasten dankzij een aflossingsvrije hypotheek!
  8. Kies voor een slimme verdeling van rentevast periodes, variabel, 5 en 10 jaar vast.
  9. Geniet de beste voorwaarden en scherpste rente uit ruim 25 geldverstrekkers.
  10. Maak een afspraak met de nieuwbouwspecialisten van Vaes Finance via 

0181-745 030  info@vaesfinance.nl

Van een huurwoning naar een koopwoning in MOODZ

Van een huurwoning naar een koopwoning in MOODZ

Tom en Marloes huren in Rotterdam. Zij willen graag meer buiten wonen, maar toch dichtbij de stad. Ze hebben een mooie woning gevonden in MOODZ. De kale huur die zij nu betalen is zo’n €1.400,- Daar komen de energielasten nog bij en die blijven maar stijgen. Ze vragen zich af wat hun maandlasten zijn bij een woning in MOODZ bij een koopsom van € 485.000, - met een volledige hypotheek. Kiezen Tom en Marloes voor 10 jaar rentevast en 100% annuïteiten dan komen de maandelijkse lasten op € 1.835, - netto. Maar kiezen ze voor een variabele rente met 50% aflosvrij (box 3 niet aftrekbaar) en 50% annuïteiten, dan komen ze een stuk gunstiger uit met € 1.255, - netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. En daarbij: de energiekosten zijn structureel laag. Toch maar die nieuwe bank kopen!?

Samenwoners met € 130.000,- overwaarde uit hun huidige koopwoning

Samenwoners met € 130.000,- overwaarde uit hun huidige koopwoning

Dennis en Thomas wonen samen en willen de overwaarde van hun huidige koopwoning meenemen naar een gloednieuw koopappartement in MOODZ. De koopsom bedraagt € 530.000, -. In het geval van Dennis en Thomas nemen ze de overwaarde van ongeveer € 130.000, - mee. Kortom, dan hebben ze nog een hypotheek nodig van € 400.000, -. Dennis en Thomas kunnen kiezen voor 10 jaar rentevast met 100% annuïteiten en betalen in dat geval € 1.490, - netto per maand. Maar stel dat ze kiezen voor een variabele rente met 50% aflosvrij (box 3 niet aftrekbaar) en resterend annuïteiten, dan komen de maandlasten met €920,- netto aanzienlijk lager uit. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. Verder zijn er weinig kosten. De woning in MOODZ is goed geïsoleerd en uitermate energiezuinig en zodoende de energierekening relatief laag.
Dit rekenvoorbeeld is hetzelfde als het om een schenking of eigen geld zou gaan.

Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van € 250.000,- (rente aftrekbaar)

Een echtpaar met pensioen met een overwaarde van € 250.000,- (rente aftrekbaar)

Joop en Joke wonen al 25 jaar in hun oude huis. Het was veel te groot. Ze gaan kleiner en gelijkvloers wonen in een koopappartement in MOODZ. Ze hebben hun huis goed kunnen verkopen en willen de overwaarde van € 250.000, - meenemen naar hun nieuwe huis. Met de koopsom van € 579.500, - hebben ze nog een hypotheek nodig van € 330.000, -. Met 10 jaar rentevast, 50% aflosvrij en resterend annuïteiten komen ze uit op € 855,- netto per maand. Maar ze komen een stuk gunstiger uit met een variabele rente, 50% aflosvrij en resterend annuïteiten. Dan betalen ze nog maar € 550, - netto per maand. Deze maandlasten kunnen iets hoger of lager worden doordat een deel van de rente variabel is. De energierekening in MOODZ is ook een stuk lager dan in hun oude woning. Ze hadden al de tijd, maar nu ook het geld om leuke dingen te doen.